8

Software Architects Gone Wild!

Vriend van een vriend was samen met een collega klaar met een 380 pagina tellende dissertatie over…eh… iets met software en was op zoek naar een mooie prent voor de voorkant. Voor mij een mooie kan om eens wat anders te proberen. Zie hier het resultaat!

Wilde altijd al zo’n drukke ‘Jan van Haasteren‘-plaat maken, maar had blijkbaar een excuus nodig want het is er nog nooit van gekomen.

Voor de verandering geen pen op papier, scannen en kleuren; alles is direct in Macromedia Flash getekend. De professionals doen het met Illustrator, maar met Flash kan je nagenoeg hetzelfde resultaat bereiken, maar het werkt effe wat makkelijker en intuitiever vind ik zelf. Dit ga ik zeker vaker doen.

8 thoughts on “Software Architects Gone Wild!”

  1. Ik vind het een geslaagde tekening, maar het perspectief zuigt een beetje. Omdat het tafelblad precies een ruit is, lijkt het of de verste punt omhoog komt.

  2. Mooi werk! Erg leuk dat je ook de boom illustraties erin verwerkt hebt.

    Een paar jaar geleden tekende ik ook liever met Flash dan met Illustrator, totdat ik erachter kwam dat Flash de vectoren gaat comprimeren als de tekeningen te groot en complex worden. (Tenzij je voor elk apart element een graphic symbol aanmaakt.) Een cirkel werd dan opeens een 20-hoek…

  3. @michiel p & zeke
    Ook al is er geen vluchtpunt of horizon, maar lopen de lijnen van de respectievelijke x-, y- en z-assen parallel, dan heet het toch nog een perspectief. Bij een isometrisch perspectief staan de x/y/x assen steeds 60° verder. Ook andere combinaties zijn mogelijk. Dit wordt vooral bij technische tekeningen gebruikt, Amerikaanse projectie is het bekendst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *